[ X ]
[ X ]
[ X ]
OPINIE: Fără ajutorul AME, șansele lui Dorin Chirtoacă sînt la limită
7 Aprilie

Şansele actualului primar al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, de a obţine un nou mandat, sunt la limită fără ajutorul Alianţei pentru o Moldovă Europeană (AME). La această concluzie a ajuns cunoscutul jurnalist, Victor Nichituş, transmite CURENTUL.

„Cu un număr redus de primării în provincie, liberalii, prin domnul Chirtoacă, vor încerca să câștige din nou capitala Moldovei – o misiunea foarte grea. Anunțată deja, alianța dintre formațiunea politică condusă de domnul Usatâi și Partidul Socialiștilor, prevede o înțelegere potrivit căreia socialiștii domnului Dodon vor fi ajutați să își înainteze candidatul lor la funcția de primar al Chișinăului. Dincolo de candidatul socialist (neanunțat încă), domnul Chirtoacă va trebui să facă față și candidaturii fostului primar de Chișinău, Serafim Urechean dar și a vicepreședintelui companiei petroliere Lukoil, Nicolaie Ciornâi – cei doi au anunțat că intenționează să participe la alegerile locale în calitate de candidați independenți. Nume grele și sonore”, scrie jurnalistul pe blogul său.

Făcînd referire la mai multe sondaje de opinie, Nichituş suţine că acestea arată că locuitorii capitalei s-au săturat de politică și că își doresc mai mult un administrator al orașului lor.

„Acesta este motivul pentru care la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, liberalii moldoveni, în municipiul Chișinău, s-au plasat pe locul trei. Aceste date spun că domnului Chirtoacă îi va fi destul de greu să câștige un al treilea mandat. Și directorul executiv al ADEPT, Igor Boțan spune că șansele de câștig ale domnului Chirtoacă sunt limitate. Concluzia este simplă – fără ajutorul Alianței politice Moldova Europeană, șansele domnului Chirtoacă de a câștiga primăria de Chișinău sunt la limită”, a adaugă jurnalistul.

În context, Victor Nichituş consideră că pierderea primăriei de Chișinău, ar lipsi Partidul Liberal de o resursă administrativă importantă.

„Aflat în incapacitate de resurse, nu ar fi exclus ca domnul Ghimpu, să fie mai maleabil și să își dorească în coaliția de guvernare. Iar domnul Chirtoacă va  fi cel care va avea un portofoliu într-un guvern de uniune națională”, conchide jurnalistul.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților