[ X ]
[ X ]
[ X ]
ONU va susține accelerarea implementării celor mai importante reforme din RM
1 Aprilie

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu Dafina Gercheva, Coordonator Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite și reprezentant permanent al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, cu ocazia începerii mandatului său în țara noastră, transmite CURENTUL.

Părțile au discutat despre importanța proiectelor PNUD desfășurate în Republica Moldova, care se regăsesc în Programul de țară pentru 2013-2017. Domeniile prioritare sunt drepturile omului, justiție și egalitate; dezvoltarea umană incluzivă; mediul și eficiența energetică.

„Realizarea numeroaselor programe derulate pe parcursul ultimilor ani au contribuit la ameliorarea condițiilor de viață a cetățenilor moldoveni”, a menționat șeful Executivului.

La rândul său, Coordonatorul Rezident al ONU a anunțat drept prioritare pentru perioada următoare proiectele de consolidare a capacităților instituționale, care au drept scop dezvoltarea economică și socială a țării și protecţia mediului. Mai mult, Dafina Gercheva a dat asigurări că ONU va susţine în continuare realizarea priorităților naționale și promovarea dezvoltării durabile.

”În baza unei colaborări fructuoase, vom sprijini în continuare Guvernul Republicii Moldova în vederea respectării drepturilor fundamentale ale omului, promovării reformelor în sănătate și educație. Totodată, vom contribui la asigurarea creşterii economice durabile, la soluţionarea problemelor de mediu şi ecologie”, a opinat Dafina Gercheva.

Totodată, oficialii au pledat pentru continuarea proiectelor din cadrul PNUD: „Moldova – energie și biomasă”, „Măsurile de consolidare a încrederii în contextul conflictului transnistrean”, „Femeile în politică”, „Reformele fiscale în sectorul mediului”, dar și alte iniţiative în domeniul dezvoltării locală.

Dafina Gherceva a fost desemnată în calitate de Rezident Coordonator ONU în Moldova, la 23februarie 2015, succedând-o pe Nicola Harrington.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților