[ X ]
[ X ]
[ X ]
ONG-urile susțin că guvernarea și-a respectat angajamentele doar pe jumătate
23 Iulie

Reprezentanții mai multor organizații nonguvernamentale au susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia au declarat că guvernarea și-a respectat angajamentele doar pe jumătate, transmite CURENTUL.

Potrivit lor, Parlamentul Republicii Moldova nu a examinat pînă în lectură finală mai multe proiecte de lege care țin de transparența mass-media, controlul tutunului, „Legea 2%” și altele, care fac parte din pachetul de șapte proiecte de lege – șapte angajamente ale Coaliției de guvernare.

Anterior, organizațiile nonguvernamentale au anunțat un protest timp de o săptămînă și au lansat o numerotare inversă pentru aprobarea unui pachet de legi de către Legislativul de la Chișinău.

Cu toate acestea, Parlamentul a anunțat că în această sesiune nu vor mai fi ședințe, iar deputații vor pleca în vacanță începînd cu data de 31 iulie curent, data la care se încheie sesiunea parlamentară primăvară-vară.

Reprezentanții ONG-urilor solicită ca proiectele de lege care nu au fost examinate pînă în lectură finală să fie incluse pe ordinea de zi a Legislativului din această toamnă, în luna septembrie, iar unele termene de intrare în vigoare a legilor să fie schimbate.

Sergiu Ostaf, reprezentat al CNP, a solicitat ca cele șapte inițiative legislative să fie examinate în grupurile de lucru și votate în regim de urgență la următoarea ședință a Parlamentului. Totodată, s-a solicitat Guvernului să avizeze pozitiv inițiativele legislative cu privire la integritate.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților