[ X ]
Oleg Efrim pleacă de la Ministerul Justiţiei
16 Decembrie
După ce ieri Dorin Recean a anunţat că nu-şi mai doreşte să fie ministru de Interne în noul guvern, nici ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, nu mai vrea fotoliul ministerial. Declaraţia a fost făcută de Efrim, în cadrul unui interviu acordat pentru Pro TV.

Potrivit sursei, Oleg Efrim a spus că nu-şi mai doreşte funcţia chiar dacă ar mai primi din partea partidului oferta de a rămîne în acest fotoliu şi în următorul Guvern, în cazul în care PLDM îşi va păstra ministerul Justiţiei în urma negocierilor. “Cred că cei aproape 5 ani de cînd sunt în ministerul Justiţiei sînt suficienţi pentru a promova ceea ce am avut de făcut. Eu nu sunt supărat, revin în avocatură pentru că asta este ceea ce îmi doresc acum”, a menţionat Efrim.

Acesta a dat asigurări că refuzul nu este legat de neincluderea sa în lista electorală a PLDM-ului, unde se regăsesc, printre altele, miniştrii Maia Sandu şi Natalia Gherman. “În politică nu este loc de supărare. Cred că în Executiv este mai interesant de lucrat decît în Parlament. Eu nu iau o decizie pentru că sunt supărat”, a declarat Efrim, precizînd că va continua să fie membru PLDM.

În lista nereuşitelor ministrul a trecut, între altele, pierderea celor 1,8 milioane de euro pentru că nu s-a respectat întocmai agenda privind reformarea procuraturii.

Noului ministru i-a sugerat să fie mai agresiv în comunicarea cazurilor despre justiţie, astfel va creşte şi încrederea cetăţenilor în acest domeniu, care, potrivit sondajelor, nu s-a schimbat semnificativ de-a lungul ultimilor ani. “În rezultatul unui sondaj încrederea descreşte, atunci este motiv suficient să fii blamat, dar nu este un indicator obiectiv”, a adăugat demnitarul.

Oleg Efrim a venit în funcţia de ministru al Justiţiei din mai, 2011 preluînd această funcţie de la Alexandru Tănase. Pana atunci, el a fost viceministru al Justitiei.

Inapoi la arhiva noutaților