[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oleg Efrim: Justiția și mediul de afaceri nu mai pot fi privite ca două componente separate
1 Octombrie

Justiția  și mediul de afaceri nu mai pot fi privite ca două componente separate. Declaraţia a fost făcută de Oleg Efrim în cadrul primului forum de afaceri, transmite CURENTUL.

Forumul  Business „Piemonte întâlneşte Republica Moldova”se desfășoară în perioada 30 septembrie – 01 octombrie, la Torino, Italia.

Din delegația țării,  dintre reprezentații țării  au mai fost: ambasadoarea Moldovei la Roma, Stela Stângaci, directorul MIEPO, Dona Școla, și antreprenori din cele mai importante sectoare ale economiei moldovenești.

Astfel, scopul Forului este de a consolida colaborarea economică, de a dezvolta comerţul şi oportunitățile investiţiilor, de a stabili contacte între Piemonte şi Republica Moldova.

În cadrul primului forum de afaceri dedicat oportunităţilor de investiţii, Oleg Efrim, ministru al Justiției, reprezentantul Guvernului RM,  a vorbit despre reușitele Guvernului Republicii Moldova obținute la capitolul integrare europeană. Potrivit lui, cea mai mare realizare este semnarea Acordului de Asociere și instituirea Zonei de Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

„În secolul XXI, justiția și mediul de afaceri nu mai pot fi privite ca două componente separate, ci mai degrabă ca două elemente complementare. Justiția este principalul garant pentru orice investitor că afacerile sale sunt protejate și investițiile sunt în siguranță”, a menționat ministrul Oleg Efrim.

CURENTUL.md menționează că  Business Forumul „Piemonte întâlnește Republica Moldova” este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Moldo-Italiană din Chişinău.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților