[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oleg Efrim: Este necesar să ne mobilizăm eforturile
16 Aprilie

Ministerul Justiției, Oleg Efrim, a prezentat societății civile, instituțiilor implicate în reforma justiției, donatorilor și partenerilor internaționali Raportul privind gradul de implementare a Strategiei de reformă a sectorului justiției pentru anul 2013, transmite CURENTUL.

Ministrul a subliniat că, în pofida crizei politice din vara anului trecut, în 2013 s-a reușit implementarea a peste 60 la sută din obiectivele prevăzute în Planul de acțiuni privind implementarea Strategiei.

„După cum observați din Raportul pentru anul trecut, păstrăm aceeași dinamică pozitivă de realizare a acțiunilor de reformă din anul 2012. Tind să cred că efortul depus de noi în anul 2013 pentru promovarea și modificarea cadrului normativ, dar și încurajarea actorilor din sector să asigure o activitate mai transparentă, corectă și etică dau roade”, a afirmat Efrim.

Ministru a mai spus că „Spre deosebire de anii trecuți, în 2013 cooperarea interinstituțională a fost mult mai bună. În pofida faptului că suntem într-un an electoral, vă îndemn să ne mobilizăm eforturile în continuare pentru a obține rezultatele dorite în reformarea justiției și astfel să schimbăm percepția cetățenilor față de actul justiției” .

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților