[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oleg Efrim: Avem norme, legi, coduri deontologice, și ele trebuie respectate!
19 Noiembrie

Avem norme, legi, coduri deontologice, și ele trebuie respectate. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de către  ministrul Justiției, Oleg Efrim, în cadrul unor discuții publice cu privire la aplicarea normelor de etică profesională în activitatea judecătorilor, procurorilor, avocaților, mediatorilor, executorilor judecătorești și notarilor, transmite CURENTUL.

”Avem norme, legi, coduri deontologice, și ele trebuie respectate. Numai în acest fel putem contribui la înfăptuirea echitabilă și corectă a justiției în țara noastră”,a spus Oleg Efrim.

Participanții la discuții au fost reprezentanți din cadrul tuturor profesiilor juridice, experți naționali și internaționali, reprezentanți ai societății civile.

La rîndul său, Thorsten Geissler, director de Program, Fundația Kondrad Adenauer a menționat despre faptul că etica profesională trebuie să fie o preocupare pentru fiecare jurist. De comportamentul fiecărui jurist depinde încrederea cetățenilor în actul justiției și buna funcționare a statului de drept”, a declarat directorul de Program.

În cadrul discuțiilor au fost prezentate și analizate standardele europene în domeniul eticii profesionale și modul în care acestea sunt aplicate în statele din parteneriatul estic.

CURENTUL.md precizează: Evenimentul a fost  susținut financiar de către Fundația Germană Konrad Adenauer, programul statul de drept în Europea de Sud-Est.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților