[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oleg Brega are un nou scop politic: „M-am gîndit să încerc marea cu degetul…”
16 Septembrie

Activistul Oleg Brega a anunțat recent că se retrage din cursa pentru funcția de președinte în Republica Moldova, iar acum dorește să candideze independent la alegerile din România, ce se vor desfășura în luna decembrie curent, informează CURENTUL.

 Oleg Brega a comunicat că e vorba de locul diasporei în Camera deputaţilor a Parlamentului României.

„Pentru că tot am abandonat cursa prezidenţială murdară de la Chişinău, m-am gîndit să încerc marea cu degetul şi să încep să colectez semnături pentru a candida independent din partea diasporei pentru un loc în Camera deputaţilor a Parlamentului României. Alegerile ordinare fiind recent anunţate pentru 11 decembrie 2016”, a scris Brega pe blogul său.

Totodată, activistul a spus că are nevoie de sprijinul a cel puţin 1000 de cetăţeni români cu domiciliu în afara României, semnături pe care să le acumuleze timp de o lună sau chiar mai puţin.

„Dacă am adunat pentru prezidenţialele moldoveneşti cam 700 de semnături de la oameni din peste 100 de localităţi în doar o săptămînă, sper că e realizabil şi acest plan năstruşnic, unde mai pui că legea românească permite fiecărui alegător să susţină cu semnătură mai mulţi candidaţi independenţi, nu doar unul/una cum prevede codul electoral moldovenesc”, a subliniat Oleg Brega.

Tot pe blog, activistul anunță că locuitorii din Chișinău, care dețin pașapoarte românești, pot semna zilnic la coliba lui Tudor Pînzari, veteranul-protestatar, din centrul capitalei.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților