[ X ]
[ X ]
[ X ]
OFICIAL! Moldovenii vor putea călători fără vize în Turcia
6 Mai

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia privind abolirea reciprocă a vizelor va intra în vigoare la 1 iunie 2014. Anunţul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Astfel, începând cu data de 1 iunie 2014, cetăţenii ambelor state, care deţin un document de călătorie valabil, paşaport simplu sau biometric, sînt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămîne temporar pe teritoriul celuilalt stat, pentru o perioadă de pînă la 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări.

Cetăţenii R. Moldova care vor dori să călătorească în Turcia trebuie să deţină un paşaport cu termen de valabilitate de cel puţin 60 de zile suplimentar datei preconizate pentru ieşirea din ţară.

Aceste reglementări sunt valabile, de asemenea, pentru cetăţenii ambelor state care efectuează transport internaţional de bunuri şi pasageri, precum conducătorii de tren, camioane şi autobuse şi asistenţii conducătorilor şi membrii echipajului avioanelor civile, trenurilor şi locomotivelor.

Cetăţenii moldoveni care vor dori să călătorească în Republica Turcia pentru o perioadă ce depăşeşte termenul menţionat vor solicita o viză de lungă şedere.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților