[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oficial european: RM trebuie să înceapă să acționeze ca un stat membru al UE
9 Aprilie

Republica Moldova ar trebuie să înceapă să acționeze ca un stat membru al Uniunii Europene, la nivel de mentalitate, dar și activități practice. Declarația aparține europarlamentarului PPEMichal Boni, vicepreședinte al Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Chișinău, transmite CURENTUL.

Oficialul a declarat că în luna mai va ajunge în Parlamentul European, pachetul digital, iar RM, deși nu e membru al UE, poate să demareze implementarea acestuia.

“Republica Moldova trebuie să acționeze pentru a schimba legislația existent pentru a se putea apropia de Uniunea Europeană, dar totodată, poate déjà acționa în sensul implementării viitoarelor legi”, a declarat eurodeputatul.

Popular-europeanul a mai spus că este foarte important ca, Parlamentul European și Parlamentul RM să colaboreze eficient și să stabilească delegații și parteneri în acest sens. Totodată, el a mai spus că trebuie să se înțeleagă că pentru transparență și progrese este necesară și o comunicare bună între Parlament și cetățeni, prin intermediul mass-media, dar și a social media.

“Eforturile noastre de acum, dar și de viitor se bazează pe componenta social. Este nevoie de relații transparente. Cetățenii RM trebuie să cunoască foarte bine care sunt avantajele integrării europene și a implementării Acordului de Asociere”, a spus Michal Boni.

El s-a referit și la beneficiile déjà resimțite precum, liberalizarea regimului de vize.

“Pentru Ucraina este greu să se ofere regimul liberalizat de vize, iar RM beneficiază déjà de acesta. Ne dorim să se acționeze eficient în toate acțiunile și de viitor privind parcursul European al RM”, a subliniat vicepreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților