[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oficial european: „RM a arătat progrese în acest an de la semnarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb”
22 Octombrie

“Vom continua să susținem Republica Moldova, Georgia și Ucraina, în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”. Declarația a fost făcută de Luc Pierre Devigne, şeful de departament al Directoratului General pentru Comerţ al Comisiei Europene, negociatorul principal al Acordului privind crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC) din partea UE, în cadrul conferinței de presă susținută de reprezentanții Fondului Visegrad în contextul conferinței internaționale cu tema „Să profităm cât mai mult de DCFTA”, transmite CURENTUL.

Luc Devigne a menționat că R.Moldova a arătat progrese în acest an de la semnarea Acordului de Asociere și Liber Schimb.

Totodată, s-a referit și la creșterea volumului de comerț între cele două părți și s-a arătat încrezut că implementarea prevederilor Acordului va fi făcută eficient în continuare.

La rîndul său, viceminsitrul Economiei, Octavian Calmâc a vorbit despre o serie de oportunități progrese pe care le-a înregistrat Republica Moldova după semnarea Acordului cu Uniunea European.

“Vorbim de ample reforme structural, creșterea volumului de export, progrese în protecția consumatorilor și piețelor”, a declarat el.

Viceministrul Economiei a menționat că RM are și unele restanțe din “motive obiective și subiective ce țin de situația politică internă”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților