[ X ]
Oficial european: Continuarea reformelor înseamnă apropierea de UE
27 Martie

Franța reiterează angajamentul total în susținerea Republicii Moldova pe calea integrării europene. Declarații în acest sens au fost făcute de Harlem Désir, secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Franței, într-o conferință de presă susținută de Natalia Gherman, transmite CURENTUL.

Oficialul european a apreciat rezultatele înregistrate de Republica Moldova după semnarea Acordului de Asociere, dar și a menționat care sunt reformele prioritare.

“Eliminarea corupției, reforma în justiție și transparența în sistemul financiar-bancar necesită o atenție deosebită. Continuarea reformelor înseamnă apropierea de UE”, a explicat secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Franței.

Totodată, el a amintit și de grupul de prieteni al RM, care a fost lansat de Franța în parteneriat cu România, precizînd că săptămâna trecută a avut loc o ședință a acestuia și întrunirile vor continua în scopul susținerii RM.

Natalia Gherman a enumerat subiectele de importanță bilaterală ce au fost discutate: justiție, cultură, educație, schimb de experiență pentru tineri, etc.

Ministra s-a referit și la pregătirile pentru summit-ul de la Riga. “Aș vrea să reiterez mesajul pe care l-am transmis și ieri. Ne pregătim de lansarea negocierilor de aderare. Transmiterea cererii este o etapă foarte importantă în atingerea obiectivului strategic, cu cît mai multe rezultate și progrese vom avea între RM și UE, cu atît vom avea șansa la o reacție unanimă din partea statelor UE”, a declarat vicepremierul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților