[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oficial european: Consiliul Europei va susține Republica Moldova și în continuare
12 Septembrie

Cea de-a doua reuniune a Comitetului  Director pentru evaluarea finală a implementării Planului de acțiuni al Consiliului Europei (CoE) privind susținerea reformelor democratice în Republica Moldova a avut loc astăzi la Chișinău, transmite CURENTUL.

Participanții la reuniunea Comitetului Director  au făcut o trecere în revistă a cadrului de acțiuni, au făcut un schimb de opinii asupra provocărilor, dar și a lecțiilor învățate  pe întreg  procesul de dezvoltare a reformelor democratice în Republica Moldova, în decursul a celor trei ani de activitate.

Andrei Galbur, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene,  a accentuat că asupra acestui parcurs s-a muncit foarte mult.

“Avem deja trei ani de cînd lucrăm la acest parcurs și trebuie să recunosc că, s-a muncit mult, astăzi ne propunem drept scop să facem o retrospectivă finală asupra a tot ce am muncit împreună. Printre subiectele de discuție de astăzi se va regăsi: buna guvernare, instituțiile democratice și lupta împotriva corupției, reforma justiției, inclusiv reforma procuraturii,  protecția și promovarea drepturilor omului, libertatea mass-media și pluralismul, democrația locală, etc”, a declarat Galbur.

Valentina Buliga, membră a delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a menționat că  Republica  Moldova va munci și în continuare la dezvoltarea reformelor democratice.

“Reuniunea are drept  scop monitorizarea planului de acțiuni pentru susținerea reformelor democratice în Republica Moldova pe parcursul anilor 2013-2016, însă  vom munci cu aceeași insistență si perseverență și mai departe pentru a realiza acele angajamente  pe care țara noastră și le-a asumat cu aproximativ 20 de ani în urmă, cînd a fost acceptată în marea familie  a democrațiilor europene. Trebuie să efectuăm o analiză profundă, dar și să identificăm noi angajamente si soluții concrete ca să realizăm  eficient reformele în termenul stabilit”, a declara ea.

Totodată, Verona Taylor, membră a CoE, prezentă la Reuniune, a menționat că, Consiliul Europei va susține Republica Moldova și în continuare, atît în dezvoltarea reformelor democratice, cît și pe întreg parcursul său european.

Anastasia Borta 

Inapoi la arhiva noutaților