[ X ]
Oazu Nantoi: Asta ar putea însemna compromiterea perspectivei europene
8 Octombrie

Republica Moldova nu are un concept de securitate informaţională, care i-ar  proteja pe cetăţeni de manipularea venită din exterior. De această părere este directorul de programe la Institutul de Politici Publice, Oazu Nantoi, transmite CURENTUL.

„Statul Republica Moldova nu are un concept de securitate informaţională şi faptul că decizia a fost adoptată doar astăzi, în situaţia când Rusia de cel puţin un an de a declanşat un război informaţional acerb împotriva Ucrainei şi UE, vorbeşte despre faptul că structurile de stat ale RM sunt foarte anemice şi acţionează cu o întârziere inadmisibilă”, a afirmat analistul.

Mai mult, Oazu Nantoi a menţionat că posturile TV ruseşti provoacă un efect dezastruos.

„Canalele TV din UE sunt prezente foarte slab, iar noi suntem leneşi şi nu cunoaştem limbile străine şi preferăm totul să fie în limba rusă şi ceea ce avem este că o bună parte din societatea noastră nu gândeşte, ci operează cu nişte clişee şi stereotipuri impuse de propaganda rusească. Pentru alegerile din 30 noiembrie asta ar putea însemna compromiterea perspectivei europene şi înfrângerea partidelor care se identifică cu perspectiva europeană”, a conchis Oazu Nantoi.

CURENTUL.md precizează că, ieri, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a sancţionat posturile ”Prime”, ”TV 7”, ”RTR Moldova” şi ”Ren Moldova” pentru nerespectarea pluralismului de opinie.

Adrian Platonc

Inapoi la arhiva noutaților