[ X ]
[ X ]
[ X ]
O primăriţă din raionul Leova riscă să ajungă după gratii
16 Februarie
foto: presalocala.com

Primărița satului Iargara din raionul Leova, Claudia Ivanov, nu și-a declarat toate averile și a încălcat regimul juridic al conflictului de interese. La această concluzie au ajuns membrii Comisiei Naţionale de Integritate, transmite CURENTUL.

În urma controlului, Comisia Națională de Integritate a constatat, că Claudia Ivanov nu a indicat în declarația sa, cu privire la venituri și proprietate, mai multe bunuri aflate în proprietate, și anume: două apartamente în Chișinău, două construcții și terenurile aferente acestora, un teren agricol, un lot pomicol și 3 conturi bancare. La fel, primărița nu a declarat trei mijloace de transport deținute de soțul său, precum și faptul că acesta este fondator și administrator al unei societăți comerciale.

Vizavi de soțul său, Claudia Ivanov a admis și un conflict de interese. Asta, deoarece primărița, fiind președinte al grupului de lucru responsabil de achizițiile publice, a desemnat, în calitate de câștigător al mai multor concursuri de achiziții, o societate comercială al cărei fondator și administrator este soțul său. Contractele încheiate de cei doi s-au referit la asigurarea a două grădinițe din sat, cu produse alimentare.

Pentru aceste încălcări, Claudia Ivanov riscă amendă de pînă la 18 mii de lei sau închisoare de pînă la 1 an cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de pînă la 5 ani.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților