[ X ]
[ X ]
[ X ]
O prevedere din anexa Legii privind contenciosul administrativ – neconstituţională
22 Iulie

Şeful adjunct al unui oficiu teritorial al Cancelariei de Stat poate să ceară în judecată anularea actului prin care a fost eliberat din această funcție. O hotărîre în acest sens a fost pronunţată astăzi de Curtea Constituţională (CC), transmite CURENTUL.

Astfel, CC a declarat neconstituţional punctul 15 din anexa Legii privind contenciosul administrativ, care excepta de la controlul judecătoresc litigiul de muncă a adjunctului şefului oficiului teritoriale al Cancelariei de Stat.

Este de menţionat că, sesizarea a fost depusă la CC în luna iunie curent, de către un cetățean care a dat în judecată Cancelaria de Stat, prin intermediul judecătoriei Cimișlia.

Este cazul unui fost șef adjunct al Oficiului din Hâncești al Cancelariei de Stat. Acesta a fost eliberat din funcție în 2015 și cere restabilirea sa. Însă, instanța de judecată i-a refuzat examinarea cererii, așa cum legea interzice contestarea în instanța de contencios administrativ a actelor prin care acesta a fost eliberat din funcție.

Precizăm că, în total, legea le interzice unui număr de 24 de categorii de persoane oficiale în stat să se adreseze în instanța de contencios administrativ cu privire la anularea actelor cu privire la alegerea, numirea sau eliberarea lor din funcție.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților