[ X ]
[ X ]
[ X ]
O organizaţie din Moldova şi-a propus drept scop lichidarea Parlamentului
28 Ianuarie
foto: basarabia.md

O organizaţie din Moldova şi-a propus drept scop lichidarea parlamentarismului şi a instituţiei Parlamentului. Membrii ei au discutat la această temă în cadrul unei şedinţe convocate în premieră la Chişinău.

După cum relatează CURENTUL, este vorba de organizaţia „Puterea Poporului”, iniţiată de Partidul Social Democrat. „Iniţiativa privind lichidarea parlamentarismului şi realizarea democraţiei directe în Moldova le-a venit social-democraţilor, care au elaborat şi un proiect de Constituţie, care prevede un nou sistem politic în Republica Moldova”, se spune într-un comunicat al formaţiunii.

În cadrul întrevederii, preşedintele PSD, Victor Şelin a precizat că, pe parcursul independenţei RM, la conducerea statului au fost diferite partide politice, care, indiferent de denumire, „au activat doar în interesele proprii”. Totodată, liderul PSD a menţionat că problema principală a societăţii noastre este „votarea pe liste de partid şi, drept urmare, aceasta poate fi soluţionată prin transmiterea puterii poporului şi lichidarea parlamentarismului actual”.

„Este nevoie de a lichida şi instituţia legislativă – Parlamentul RM şi instituirea unui nou organ al reprezentanţilor poporului „Sfatul Ţării”, a subliniat Victor Şelin.

Liderul PSD a declarat că, pe viitor, asemenea întrevederi se vor desfăşura cu regularitate, „astfel ca cetăţenii să aibă posibilitatea de a afla mai multe despre iniţiativa respectivă”. În acelaşi timp, mai mulţi membri ai PSD vor merge şi în raioane pentru a petrece întîlniri similare cu cetăţenii şi de a prezenta conceptul „Puterea Poporului”, „unde vor fi accentuate avantajele schimbării actualului sistem politic din Republica Moldova”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților