[ X ]
[ X ]
[ X ]
O întrebare pentru Viorica Cărare din partea viceministrului Vlad Loghin
1 Octombrie

Viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vlad Loghin consideră că, dacă prețul la pîine nu vor fi majorate, Combinatul Franzeluța riscă să intre în faliment, transmite CURENTUL.

În articolul publicat în revista Bănci&Finanțe, Loghin spune că, Viorica Cărare, șefa Consiliului Concurenții l-a chemat la discuție pe Victor Cojocaru, director general Franzeluța și i-a spus că, dacă majorările nu vor fi anulate, atunci vor fi aplicate sancțiuni în valoare de circa 40 de milioane de lei.

„Și asta în condițiile în care, întreprinderea suportă pierderi enorme, ceea ce foarte ușor și rapid poate fi constatat. Chiar și după majorarea tarifelor ( care a fost suspendată – n.a) noul preț nu acoperea cheltuielile. Situația economică de la combinat trebuie urgent redresată. Și nu doar din contul optimizării cheltuielilor, dar și prin majorarea prețurilor la produsele de panificație. Aș vrea să-i acord o întrebare Vioricăi Cărare, șefa CC: – Mai bine va fi pentru economia țării dacă liderul ramurii produselor de panificație – Franzeluța, va falimenta?”, spune viceministrul.

Conform articolului din Bănci&Finanțe, SA Franzeluța suportă numeroase pierderi. Astfel, cîte 1500 de lei, combinatul pierde la fiecare tonă de pîine Borodinski și Moldovenească. Circa 1400 de lei este pierderea la o tonă de pîine Orășenească plus pierderi la mai multe tipuri de pîine.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților