[ X ]
[ X ]
[ X ]
O companie americană va căuta petrol pe teritoriul R.Moldova: „Vom crește independența energetică a RM
3 Martie

Ne bucurăm că un investitor american atât de puternic și serios a venit în Republica Moldova pentru a face investiții enorme. Declarații în acest sens au fost făcute de Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, astăzi, în cadrul unui briefing de presă susținut cu conducătorul companiei Frontera Resources, Steve C. Nicandros, informează CURENTUL.

Pavel Filip a declarat că Guvernul RM a demarat o serie de reforme, de la debirocratizare – la transparență și predictibilitate și, astfel, se constată creșterea intereselor investitorilor.

„RM e o țară care va respecta investitorii și sunt bineveniți investitorii serioși, iar noi vom face tot posibilul ca să eliminăm constrângerile și obstacolele, cu care se confruntă aici”, a menționat Premierul.

Directorul executiv al companiei Frontera Resources, Steve C. Nicandros, a declarat că este vorba de un proiect de investiții de amploare în R.Moldova,

„Noi vom ajuta R.Moldova să devină independentă din punct de vedere energetic. În următorii 5 ani vom cerceta și vom identifica posibilitățile de producere a gazului natural și petrolului. Este vorba de investiții de minimum 6 miliarde de dolari și de oferirea de numeroase locuri de muncă pentru cetățenii RM”, a menționat Nicandros, declarându-se onorat să facă investiții în R.Moldova.

Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, a declarat că se constată faptul că atmosfera pentru conducerea afacerilor în RM s-a îmbunătățit destul de mult și speră că  proiectul acesta va ajuta la dezvoltarea independenței energetice a țării.

„Nimeni nu știe ce va fi în viitor, dar sperăm la un rezultat pozitiv. Sunt foarte mândru că Guvernul RM a decis că o companie americană va face acest proiect enorm. Este doar un început, iar apoi va urma o creștere de investiții nu doar americane, ci și străine. Marcăm 25 de ani de relații foarte pozitive și sper că vor fi la fel în continuare”, a declarat diplomatul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților