[ X ]
Noul penitenciar poate fi construit doar dacă se va face asta
31 Mai

Ministerul Justiţiei împreună cu Departamentul Instituţiilor Penitenciare lansează concursul de selectare a candidaţilor pentru Unitatea de Implementare a Proiectului de construcţie a unui nou penitenciar, transmite CURENTUL.

Astfel, în baza Regulamentului de activitate al Unităţii de implementare a Proiectului de construcţie a penitenciarului din Chişinău, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 173 din 12 martie 2014, Ministerul Justiţiei, împreună cu Departamentul Instituţiilor Penitenciare, a elaborat Regulamentul privind ocuparea funcţiilor vacante în cadrul Unităţii de implementare a Proiectului.

Astfel, pentru ocuparea celor 8 funcţii vacante în cadrul Unităţii va fi creată o comisie specială. Din componenţa acesteia vor face parte unul dintre viceminiştrii Justiţiei, directorul Departamentului Instituţiilor Penitenciare şi trei membri cu funcţii de conducere din cadrul Ministerului Justiţiei şi/sau DIP. Ulterior, după desemnarea în funcţie, din Comisie va face parte şi managerul Unităţii. De asemenea, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va fi antrenată în procesul de selectare a candidaţilor, va examina CV-urile candidaţilor la posturile vacante şi va formula sugestii şi recomandări.

Cele 8 poziţii vacante sunt: managerul de proiect; specialist în achiziţii; contabil; specialist în securitate penitenciară; mecanic/electrician şi specialist în instalaţii sanitare; inginer civil; specialist în resurse umane; traducător/asistent executiv.

În Regulament sunt prevăzute condiţiile de desfăşurare a concursului pentru funcţiile vacante, dar şi cerinţele faţă de candidaţi. Printre criteriile de selectare se numără: cunoaşterea limbii române, scris şi vorbit; cunoaşterea limbii ruse şi limbii engleze; studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează; nu are antecedente penale nestinse; nu se află sub urmărire penală; nu a fost sancţionat disciplinar pe parcursul ultimului an de activitate etc.

Acest proiect este susţinut şi finanţat de Banca de Dezvoltare a Consilului Europei cu care Guvernul Republicii Moldova are încheiat un Acord cadru de împrumut, ratificat la 12 decembrie 2013. Noul penitenciar este planificat pentru 1536 de persoane aflate în arest preventiv şi va înlocui actualul Penitenciar nr.13 din Chişinău.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților