[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noua componenţă a CEC nu a fost votată nici astăzi. Iată motivul!
2 Iunie

Parlamentul nu va adopta nici astăzi proietul de hotărîre cu privire la desemnarea noii componenţe a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Subiectul a fost exclus din ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Legislativului, la cererea preşedintelui Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Raisa Apolschii, transmite CURENTUL.

Ea a spus că nu toate fracţiunile parlamentare şi-au desemnat membrii în cadrul Comisiei Electorale Centrale.

La rîndul său, preşedintele fracţiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu, s-a arătat nemulţumit de faptul că examinarea acestui subiect a fost amînată de mai multe ori şi a cerut explicaţii.

„Amînăm a patra sau a cincea oară acest subiect. Vreau să ştiu care este pricina. Aici sînt specificate numele persoanelor. Vrem să cunoaştem care fracţiune nu şi-a desemnat membrii. Amînarea de pe azi pe mîine nu ne spune nimic”, a declarat Deliu.

„Domnul Eduard Răducan şi-a retras cererea. Urmează să fie suplinită această candidatură”, a declarat Raisa Apolschii.

Este de menţionat că, la începutul lunii aprilie, Eduard Răducan a fost numit în funcţia de director al Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP).

Reamintim că, ceilalţi membri desemnaţi sînt: Agrigoroae Veaceslav, Ciubotaru Rodica, Gafton Vasile, Gurduza Sergiu, Lebedinschi Maxim, Russu Alina şi Volentir Andrei. Al nouălea membru al CEC a fost desemnat de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi este vorba de Șarban Vladimir.

CURENTUL.md precizează: Mandatul actualei componenţe a CEC a expirat în luna februarie anul curent.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților