[ X ]
[ X ]
[ X ]
Norvegia va dubla volumul asistenţei pentru dezvoltare destinat Republicii Moldova
27 Mai

Norvegia va spori volumul anual al asistenţei pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Acesta va ajunge pînă la 10 milioane de dolari SUA. Anunţul a fost făcut la o conferinţă de presă, la Chișinău, de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Natalia Gherman şi omologul său norvegian Borge Brende, transmite Curentul.md.

Ministrul Børge Brende a salutat liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii R. Moldova în spaţiul european şi a declarat că semnarea apropiată a Acordului de Asociere RM-UE va aduce multe oportunităţi pentru ţara noastră. De asemenea, diplomatul norvegian a asigurat autorităţile de la Chişinău de toată susţinerea pentru integrarea R. Moldova în UE.

La rîndul său, ministrul Natalia Gherman a adus mulţumiri omologului norvegian pentru susţinerea programului de reforme şi agendei europene a ţării noastre, în special pentru asistenţa tehnică substanţială oferită în domeniul justiţiei şi afaceri interne, buna guvernare, consolidarea capacităţilor instituţionale şi dezvoltarea economică.

„Suntem recunoscători Guvernului norvegian pentru decizia de a dubla volumul asistenţei pentru dezvoltare destinat R. Moldova, care va ajunge la 10 milioane de dolari anual” a menţionat oficialul moldovean.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților