[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nina Ştanski a vorbit în limba română la Chişinău. Iată ce a spus!
3 Iulie

Reprezentantul autorităţilor de la Tiraspol în procesul de reglementare a conflictului transnistrean Nina Ştanski a vorbit în limba română. S-a întîmplat astăzi, la Chişinău, după întrevederea cu vicepremierul pentru Reintegrare Eugen Carpov, transmite CURENTUL.

„Eu cunosc foarte bine limba română”, a declarat Ştanski după ce i s-a solicitat în limba română să comenteze ratificarea de către Parlamentul de la Chişinău a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

În pofida acestui fapt, Nina Ştanski a refuzat să ofere un răspuns, spunînd următoarele în limba rusă: „Aş fi recunoscătoare dacă mi-aţi adresa întrebările în limba rusă. Discuţiile s-au desfăşurat în limba rusă, iar eu acum vorbesc în limba în care au fost purtate discuţiile”.

Ulterior, a mai urmat o serie de întrebări în limba română adresate de jurnalişti, la care însă Nina Ştanski a evitat să răspundă.

CURENTUL.md precizează că Eugen Carpov şi Nina Ştanski au avut astăzi o întrevedere la sediul Misiunii OSCE de la Chişinău, unde au discutat despre situaţia fermierilor din stînga Nistrului, dar şi despre şcolile cu predare în limba română din regiunea transnistreană.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților