[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nimeni nu se aştepta la una ca asta. Iată anunţul făcut de Candu!
6 Aprilie

Deputații ar putea rămîne fără imunitate parlamentară. Declarația a fost făcută astăzi de către Președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ședința biroului, transmite CURENTUL.

Andrian Candu a declarat că, un subiect fierbinte în societate, în ultima perioadă, este excluderea imunității parlamentare.

”Luînd în considerare, inclusiv voința celor 400 mii de cetățeni ce ține de excluderea imunității parlamentare și luînd în considerare imposibilitatea de a organiza un referendum, de astăzi am inițiat procedura de colectare a semnăturilor necesare pentru a iniția proiectul de modificare a Constituției privind excluderea totală a imunității deputaților”, a precizat el.

Totodată, Candu a menționat că, în momentul în care vor fi colectate minim 34 semnături, proiectul va fi expediat Curții Constituționale pentru avizare.

Reamintim că, Platforma „Demnitate și Adevăr” a constituit grupul de inițiativă care a colectat semnături pentru iniţierea unui referendum de modificare a Constituţiei cu referire la alegerea președintelui Republicii Moldova, modificarea Constituției cu privire la reducerea numărului de deputați, de la 101 pînă la 71, dar și excluderea imunității parlamentare. Referendumul a fost anulat de către Comisia Electorală Centrală (CEC), din motiv că semnăturile nu au corespuns rigorilor.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților