[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nimeni nu se aştepta la una ca asta din partea lui Vlad Plahotniuc
9 Septembrie

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc nu vede o problemă în organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Despre asta el a scris într-o postare pe contul său oficial de Facebook, transmite CURENTUL.

„Alegeri anticipate sau nu? Pentru Republica Moldova ar putea fi catastrofală orice destabilizare politică acum. Dar nu trebuie uitat faptul că alegerile anticipate pot fi oricând o opțiune, dacă majoritatea populației dorește acest lucru, dacă cetățenii au o alternativă la guvernarea actuală și doresc să o schimbe înainte de termen, în acest caz chiar la câteva luni după cele două scrutine. Dacă asta e dorința reală a societății și nu a unui grup de interese care vrea să pună mâna pe putere, eu nu văd o problemă să o susțin”, a scris Plahotniuc.

În opinia acestuia, alegerile parlamentare anticipate sînt o opțiune care trebuie analizată serios. 

„Trebuie evaluate toate riscurile și luate decizii curajoase. După eventualele alegeri anticipate vom avea cu toții posibilitatea să vedem cine și ce a avut de câștigat, care au fost scopurile, care este alternativa și așa mai departe. Iar dacă lucrurile ies prost, știm și cine poartă răspunderea”, a adăugat ex-deputatul.

Mai mult, Vlad Plahotniuc susţine că alegerile anticipate nu trebuie să sperie pe nimeni.

„Dimpotrivă, trebuie să ne îndemne la o evaluare atentă. Ele rămân mereu un veritabil instrument democratic prin care poporul își desemnează conducătorii și trebuie tratat cu atenția cuvenită și, mai ales, cu responsabilitatea cuvenită. E o opțiune pe care trebuie să o analizăm și nu exclud ca ea să nu fie cea mai rea. Este opinia mea personală”, a conchis prim-vicepreşedintele PD.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților