[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nicolae Timofti: Tricolorul Național este o confirmare a trecutului, prezentului și viitorului nostru
27 Aprilie

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului de Stat.

CURENTUL vă prezintă mesajul integral al șefului statului:

”Astăzi marcăm Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova – Tricolorul cu stema amplasată în centrul fâșiei galbene, oficial legiferat la 27 aprilie 1990.

Alături de Imnul de Stat și de Stema țării, Drapelul reprezintă unul dintre simbolurile vitale ce definesc identitatea poporului nostru. Pentru aceste simboluri am luptat și am apărat Independența, Suveranitatea și Integritatea, atunci când lunca Nistrului s-a transformat în poligon. Pentru aceste simboluri au luptat, cu arma adevărului, înaintașii noștri, inclusiv în dezbaterile din forul legislativ național.

Sub flamura Drapelului trăim sentimente profunde în cadrul diverselor solemnități și evenimente speciale. Drapelul nostru însoțește în momente de victorii și bucurie sportivii moldoveni.

Sub flamura tricoloră onorăm memoria și faptele eroilor noștri. Drapelul de Stat este simbolul sub care militarii moldoveni participă în misiuni de menținere a păcii.

Mândria de a fi cetățean al acestei țări, cu aspirațiile și nevoile ei, trebuie s-o simtă, nu doar astăzi, dar în fiece moment, fiecare dintre noi. Sentimentul patriotic este cel care asigură legătura spirituală dintre generații, fiind forța ce contribuie la perpetuarea acestui neam.

Să cinstim cu demnitate Tricolorul Național, care este o confirmare a trecutului, prezentului și viitorului nostru. El ne unește și ne face tari în momentele decisive pentru destin și istorie!

La Mulți Ani, Tricolor!”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților