[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nicolae Timofti: Reforma în justiţie este cea mai importantă reformă care se realizează în prezent în RM
24 Mai

Reforma în justiţie este poate cea mai importantă reformă care se realizează în prezent în Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în cadrul şedinţei Consiliului național pentru reforma organelor de ocrotire a normelor de drept, transmite CURENTUL.

„Noi avem datoria ca acest proces să fie căt mai autentic şi profund. Această reformă trebuie să dea rezultate durabile în timp. Trebuie să consolidăm organele de drept, să le facem cu adevărat independente şi să obţinem încrederea cetăţenilor în aceste instituţii”, a declarat Timofti.

Şeful statului a spus că, implementarea Strategiei de Reformare a Sectorului Justiției 2011-2016 se apropie de final.

În acest context, Timofti a menţionat că, în anii 2015 şi 2016 au fost înregistrate realizări importante, cum ar fi: adoptarea noii Legi cu privire la procuratură, dar şi promovarea pachetului de legi anticorupţie, adoptarea în primă lectură a Legii testării integrităţii profesionale, adoptarea în prima lectură a pachetului de legi cu privire la integritate, adoptarea Legii privind reorganizarea sistemului judecătoresc, etc.

„În pofida dificultăţilor, procesul de reformare a continuat să înainteze. De reformarea justiţiei depinde bunăstarea ţării noastre. Putem să progresăm dacă vom face o justiţie corectă”, a conchis Nicolae Timofti.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților