[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nicolae Timofti: Moldova este o ţară cu vocaţie eminamente europeană
2 Iulie

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană stabileşte un parteneriat excepţional între ţara noastră şi comunitatea europeană şi instaurează un consens politic în ceea ce priveşte parcursul european al Republicii Moldova. O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele RM, Nicolae Timofti, în cadrul şedinţei Parlamentului în care urmează să fie ratificat Acordul de Asociere RM-UE, transmite CURENTUL.

”Acordul de Asociere şi crearea Zonei de Liber Schimb conţine tot cadrul legal şi premisele pentru colaborarea ţării noastre cu Uniunea Europeană. Avem nevoie de acest Acord pentru a duce la îndeplinire următoarele sarcini: consolidarea instituţiilor democrate, modernizare economiei, lupta cu corupţia, îmbunătăţirea serviciilor publice şi altele”, a declarat Nicolae Timofti.

Potrivit şefului statului, Acordul de Asociere confirmă la nivel oficial că Moldova este o ţară cu vocaţie eminamente europeană.

„Cetăţenii ţării noastre şi clasa politică au arătat o mobilizare deosebită în proiectul nostru european. Ne-am fi dorit ca statutul de ţară asociata UE sa fi generat mai puţine disensiuni pe această temă”, a adăugat preşedintele RM.

De asemenea, Nicolae Timofti a precizat că ratificarea Acordului de Asociere RM-EU este al doilea succes din acest an al Republicii Moldova, după liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni în UE. Totodată, acesta s-a arătat convins că aderarea ţării noastre la UE în timpul apropiat este un scop realizabil.

„Aţi îndeplinit voinţa poporului, aţi făcut ceea ce trebuia să facem mai demult. După ratificarea Acordului urmează o perioadă foarte responsabilă de implementare a prevederilor acestui acord. Sîntem pe o cale bună şi nu ne vom opri la jumătate de drum”, a conchis Nicolae Timofti.

CURENTUL.md precizează că Parlamentul Republicii Moldova urmează să ratifice, astăzi, Acordul de Asociere RM-UE, semnat la 27 iunie, la Bruxelles.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților