[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nicolae Timofti: Menținerea voită a stării actuale nu este în interesul Republicii Moldova
29 Iunie

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a avut, astăzi, o întrevedere cu delegația Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), condusă de domnul Ögmundur Jonasson, co-raportor, aflată într-o vizită de monitorizare în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

În cadrul întrevederii, a fost făcut un schimb de opinii pe marginea implementării reformelor în Republica Moldova și despre recentele modificări ale cadrului normativ privind modalitatea de alegere a șefului statului.

În context, Președintele Nicolae Timofti a menționat că alegerea șefului statului prin vot direct corespunde așteptărilor populației, iar în cazul modificării Legii Supreme să fie luată în calcul posibilitatea revizuirii prerogativelor Președintelui Republicii Moldova.

Referindu-se la respectarea drepturilor omului în Republica Moldova, șeful statului a reiterat faptul că acestea sunt încălcate flagrant de către autoritățile ilegale de la Tiraspol. Președintele s-a referit la libera circulație, învățământul în limba maternă, accesul fermierilor la prelucrarea loturilor de pământ.

„Menținerea voită a stării actuale nu este în interesul Republicii Moldova și a locuitorilor de o parte și de alta a Nistrului ”, a spus Nicolae Timofti.

Părțile au abordat și probleme legate de calitatea justiției în țară, care afectează cetățenii, dar și imaginea Republicii Moldova, co-raportorul Jonasson salutând mesajul ferm al președintelui Timofti în favoarea unui sistem judecătoresc independent și profesionist.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților