[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nicolae Timofti: Acum 25 de ani a fost adoptat un act determinant pentru viitorul democratic al statului nostru
23 Iunie

Asociația obștească „Parlamentul-90” a organizat astăzi o ședință festivă cu participarea mai multor oficiali de rang înalt, motivul fiind aniversarea a 25 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate, transmite CURENTUL.

Reprezentanții Asociației au menționat importanța adoptării acestui act și l-au catalogat drept istoric pentru Republica Moldova, dar și pentru punerea bazelor statului de drept.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a menționat că Declarația de Suveranitate a marcat dezvoltarea statului Republica Moldova și a garantat bunăstarea cetățenilor. “Acum 25 de ani a fost adoptat acest act determinant pentru viitorul democratic al statului nostru, stat care se apropie de spațiul European, acolo unde drepturile sunt garantate de instituții și de oameni”, a declarat șeful statului.

Totodată, el a mulțumit tuturor celor care au votat și au contribuit la semnarea Declarației și a îndemnat la unitate în gîndire, acțiuni și năzuințe.

La rîndul său președintele Parlamentului, Andrian Candu a declarat că, Declarația de Suveranitate este “un merit al deputaților de atunci care însușeau din mers legile democrației și subtilitățile din țară, acesta fiind un act de asumare civică majoră”.

Speakerul a venit și cu un cadou pentru deputații primului Parlament și anume, o ediție specială și exclusivă de timbre, realizate cu ocazia a 25 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate.

Primul președinte al țării, Mircea Snegur a subliniat faptul că, actul de Suveranitate adoptat în 1990 a fost îndrumarul principal în procesul de elaborare al Constituției, pentru că anume, Declarația e primul act care stă la baza legilor din RM.

Asociația obștească „Parlamentul-90” a lansat în final un apel prin care au cerut ca guvernarea actuală să depună efortul necesar pentru realizarea cu succes a programului de asociere al RM la Uniunea Europeană.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților