[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nicolae Timofti a instituit Medalia „Aniversarea a XXV-a a Armatei Naționale”
24 August

Prin decretul președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a fost instituită Medalia „Aniversarea a XXV-a a Armatei Naționale”. Medalia a fost înregistrată în Armorialul General al Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Medalia este o distincție aniversativă și se va oferi militarilor și persoanelor civile din cadrul Ministerului Apărării, Armatei Naționale și instituțiilor subordonate Ministerului. Aceasta va fi oferită în semn de recunoștință și apreciere a meritelor deosebite în domeniul militar și cu prilejul aniversării a 25 de ani de la crearea Armatei Naționale.

Medalia reprezintă un medalion rotund de aur cu toartă și suspensie în partea superioară. Pe avers, în mijloc va fi reprezentată acvila Armatei Naționale în relief și de aur. Pe revers, într-o cunună deschisă, compusă de două rămurele unite jos, iar sus flanchează o stea cu opt raze, va apărea cu caractere capitale inscripția: „ANIVERSAREA/ AXXV-A/ A ARMATEI/ NAȚIONALE/ 1991 – 2016”, în relief.

Panglica distincției va fi de moar albastru cu o dungă galbenă pe mijloc și supraîncărcată cu două dungi roșii și separate între ele de o dungă galbenă.

Bareta de substituire va fi dreptunghiulară îmbrăcată cu panglica distincției.

Ministerul Apărării va asigura finanțarea confecționării Medaliei „Aniversarea a XXV-a a Armatei Naționale”, a legitimaţiei aferente, a baretei de substituire şi a cutiei capitonate din contul și în limitele bugetului Ministerului aprobat pentru anul curent.

des.1_2263

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților