[ X ]
Nicolae Chirtoacă: Votul din 30 noiembrie 2014 va fi unul protestatar
11 Iulie

Preşedintele Partidului „Forţa Poporului” (PFP), Nicolae Chirtoacă, susţine că votul din 30 noiembrie 2014 va fi unul protestatar, iar în aceste condiţii cetăţenii ar putea vota o nouă formaţiune. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.

„Ţinînd cont de faptul că votul din 30 noiembrie va fi unul protestatar, mesajul trebuie adus fiecărui om. Concomitent este necesar de a îmbina strategia cu alte practici electorale moderne care sînt folosite pentru a convinge o mare majoritate a cetăţenilor de necesitatea de a vota o nouă formaţiune”, a declarat Nicolae Chirtoacă.

De asemenea, politicianul a menţionat că, campania electorală va fi dură, foarte murdară, iar lupta dintre grupările oligarhice va fi distructivă.

„Lupta se va da toţi contra tuturor. Problema noastră este problema vizibilităţii, noi trebuie să apărem ca o forţă. Dar în rest, neavînd oameni compromişi, avînd o imagine pozitivă, sperăm că strategia şi procedeele le vom utiliza în campania electorală şi în special construcţia de partid şi mobilizarea oamenilor în baza adevărului ai cărui purtători sîntem”, a adăugat Chirtoacă.

Totodată, preşedintele PFP nu exclude participarea la o guvernare de coaliţie. „La Biroul Politic Permanent, recent, am întărit un set întreg de precondiţii de ordin politic şi nu numai, în ceea ce priveşte posibila formare a unei coaliţii. Noi sîntem încă dispuşi, dar considerăm că dacă va veni acest moment, vom intra în dialog cu una din formaţiunile politice din Parlament mai puţin dăunătoare pentru Republica Moldova”, a conchis Nicolae Chirtoacă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților