[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nichituş despre studiile lui Leancă de la Moscova: Presupun că a avut nevoie de anumite recomandări…
10 Martie

„A spune că domnul Gaburici a picat examenul de bacalaureat, atunci când acest examen nu era introdus în Republica Moldova e curată manipulare”. Despre asta a scris jurnalistul Victor Nichituş pe blogul său, transmite CURENTUL.

„Spre deosebire de prietenul plagiator al domnului Leancă, (e vorba de Victor Viorel Ponta despre care se afirmă că și-a plagiat teza de doctorat) premierul Gaburici nu s-a ascuns în spatele celor de la SPP și a declarat că pe timpul în care a dat examenul de admitere la Facultate,  diplomele de bacalaureat nu erau necesare. Perfect adevărat. Doar adoptarea Legii învăţământului Nr. 547-XIII din 21 iulie 1995 a abrogat actele normative ale legislaţiei sovietice cu privire la sistemul educaţional din Republica Moldova. Doar din anul 1995, învățământul moldovenesc a suferit transformări majore din punct de vedere structural, cantitativ şi calitativ. Examenul de bacalaureat a apărut în Republica Moldova abia spre finalul anilor 90”, spune jurnalistul.

Mai mult, Victor Nichituş afirmă că nici Iurie Leancă nu are luat bacalaureatul.

„Pentru a fi admis la Institutul de Stat de Relații Internaționale unde a învățat în perioada 1981-1986, nu era nevoie să prezinți diploma de bacalaureat. Presupun că era nevoie doar de recomandări. Nu știu. Cu certitudine putem afirma că domnul Leancă a învățat pe timpul Uniunii Sovietice, deci are o diplomă de absolvire sovietică”, adaugă acesta.

Jurnalistul consideră că această campanie lansată împotriva lui Chiril Gaburici are scopul de a da apă la moara celor care își doresc alegeri anticipate.

„Înseamnă a nu crede într-un viitor pentru Moldova. Qui prodest? Cui îi folosește toată această campanie? Oare nu cumva relațiile domnului Dodon cu domnul Leancă sunt mult mai bune în realitate? Întreb”, a scris acesta, precizînd că un fiasco al acestui cabinet de miniștri ar fi un fiasco al colaborării dintre Alianța politică Moldova Europeană și PCRM și un motiv pentru alegeri anticipate.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților