[ X ]
[ X ]
[ X ]
Neînţelegeri în Guvernul Leancă. „Se doreşte dezbinarea Coaliţiei de guvernare”
5 Mai

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr şi ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov îşi aduc acuzaţii reciproce. Subiectul disputei ţine de întîrzierea în semnarea Strategiei de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural, adoptate de Guvern la 12 martie 2014, transmite CURENTUL.

„Constat cu regret că ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a lansat o campanie de dezinformare a opiniei publice în legătură cu activitatea Ministerului Economiei, ceea ce mă obligă să fac cîteva precizări, în special să arăt caracterul iresponsabil al acuzațiilor pe care le-a lansat acesta. Faptul că suntem într-un an electoral, nu trebuie să ne arunce în false competiții și, mai ales, nu trebuie ascunse în spatele unor campanii murdare intense care ar putea fi și mai murdare”, a declarat Valeriu Lazăr.

Mai mult, Lazăr susţine că Bumacov dă dovadă de o atitudine total necolegială, iar acuzaţii lansate de primul le califică drept aberaţii.

„De întîrzierea în semnarea Strategiei este de vină nimeni altul decît ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, pe care îl sfătuiesc să învețe a comunica cu colegii din Guvern”, a adăugat ministrul Economiei.

La rîndul său, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, susţine că Valeriu Lazăr ar dori dezbinarea Coaliţiei de guvernare.

„Sunt surprins de aceste declaraţii, deoarece despre tergiversarea contrasemnării strategiei au declarat reprezentanții producătorilor agricoli.  Nu doresc nici să comentez învinuirile formulate la adresa mea, fiindcă consider că astfel voi turna apă la moara celor care doresc dezbinare în coaliţia de guvernare”, a spus Vasile Bumacov.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților