[ X ]
[ X ]
[ X ]
Negocierile dintre PLDM, PDM şi PL – în blocaj. Iată ce vor face la şedinţa Parlamentului!
21 Ianuarie

Negocierile dintre Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidul Democrat din Moldova (PDM) şi Partidul Liberal (PL) rămîn în continuare blocate. Cel puţin asta reiese din declaraţiile liderilor PLDM şi PDM, după o nouă rundă de negocieri, transmite CURENTUL.

Preşedintele PDM, Marian Lupu a declarat că, chiar dacă ședința Parlamentului va avea loc astăzi la 15.00, la negocieri cu liberalii este un blocaj total.

„Constat nici o mișcare, nici după această rundă de discuții și constat un blocaj total, un blocaj continuu. Țin cont de faptul că la orele 15.00 este stabilită ședința Plenului Parlamentului, PDM cheamă toate forțele sănătoase, toate partidele serioase pentru găsirea soluției de deblocarea acestei situații care deja devine una rușinoasă și stabilirea guvernării”, a precizat Lupu.

Şi liderul PLDM a recunoscut că negocierile nu avansează. „Din păcate este acest blocaj, dar continuăm să muncim, dar sperăm să reuşim. Mai avem timp. Pînă la finalizarea negocierilor nu voi oferi detalii. Vom demara procedura de alegere a preşedintelui Parlamentului, cu sau fără majoritate formalizată. Noi nu vom face alianţă cu PCRM. Noi vom găsi un compromis ca ţara noastră să aibă Parlament şi Guvern funcţional”, a adăugat Filat.

Liberalii au refuzat să vorbească în faţa presei despre rezultatele acestei runde de negocieri.

CURENTUL.md precizează: Parlamentul se întruneşte astăzi în sesiune extraordinară. Pe agenda şedinţei de astăzi figurează trei subiecte: instituirea unei comisii pentru alegerea Președintelui, alegerea Președintelui și a vicepreședinților Parlamentului, formarea Biroului permanent și constituirea comisiilor permanente.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților