[ X ]
[ X ]
[ X ]
Natalia Gherman: Ministrul ucrainean va examina toate cazurile de oprire a cetăţenilor RM la frontieră
29 Ianuarie

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Leonid Kojara va examina toate cazurile de oprire a cetățenilor moldoveni la vamă moldo-ucraineană. Despre aceasta a comunicat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cadrul unei conferințe de presă, în contextul noilor măsuri ce țin de trecerea frontierei în Ucraina de către cetățenii Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Natalia Gherman a menționat că în ultimul timp au devenit tot mai frecvente cazurile de oprire a mijloacelor de transport care trec frontiera moldo – ucraineană.

“Am discutat cu Leonid Kojara. Ministrul ucrainean a spus că va  examina toate cazurile de oprire a cetățenilor moldoveni la vamă și vom continua discuțiile”, a spus ministrul.

Totodată, ea a spus că va continua dialogul asupra acestui subiect între experții din cele două state. “Evident am insistat că prevederile acestor hotărîri să nu fie aplicate asupra cetățenilor RM și să fie elaborate niște măsuri prin consens”, a mai spus Gherman.

Ministrul de Externe a afirmat că se va discuta în vederea evitării unor asemenea măsuri pe viitor. “Am informat cetățenii despre aceste cazuri. Și vom reveni cu mai multe informații, ulterior”, a spus ea.

Potrivit spuselor ei, în perioada de pînă la o nouă decizie, noile măsuri aplicate rămîn în vigoare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților