[ X ]
[ X ]
[ X ]
Natalia Gherman la reuniunea OCEMN: Trebuie să facem faţă mai multor sfidări
11 Decembrie

Ţările membre ale Organizației Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN) trebuie să facă faţă mai multor sfidări, atît de ordin economic, cît şi de securitate. Declarația a fost făcută de ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, la finalul celei de-a 33-a reuniune a miniștrilor afacerilor externe ai OCEMN, care are loc la Bucureşti, transmite CURENTUL.

Oficialul moldovean a spus că îi face o deosebită plăcere să participe la această reuniune ministerială.

„Am avut o plăcere deosebită în această vară să transmitem preşedinţia OCEMN României. Proiectele iniţiate de noi au fost continuate şi pe perioada mandatului României. Republica Moldova s-a concentrat asupra domeniului energetic, iar România pe domeniul transporturilor”, a declarat Gherman.

De asemenea, şefa diplomaţiei de la Chişinău a spus că, în ultimul timp a fost începută o activitate destul de intensă de implicare mai activă a Uniunii Europene în agenda organizaţiei.

„Am avut un schimb de opinii foarte util. Trebuie să facem faţă mai multor sfidări, atît de ordin economic, cît şi de securitate. Sperăm că aceste teme vor fi preluate şi de celelalte preşedinţii ale OCEMN”, a adăugat demnitarul.

Menţionăm că, preşedinţia OCEMN a fost preluată de Federaţia Rusă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților