[ X ]
Natalia Gherman despre depunerea cererii de aderare la UE: Este un pas tactic
26 Martie

Cererea de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova va fi depusă în următorii patru ani. Cel puţin asta a dat de înţeles ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută împreună cu omologul său leton, , transmite CURENTUL.

“Cererea este un moment tactic pentru RM, cît și pentru UE, fiind următoarea etapă după implementarea Acordul de Asociere, o etapă strategică în parcursul european. Pregătirea pentru Summit-ul de la Riga ne ajută în implementarea, dar și raportarea desfășurării procesului de reforme în conformitate cu Acordul. Cu cît mai multe rezultate bune vor fi obținute, cu atît mai bune șanse vom avea la un răspuns pozitiv ce ține de cerere”, a explicat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

La rîndul său, oficialul leton a declarat că implementarea Acordului de Asociere nu este punctul final în procesul de integrare europeană.

“Implementarea Acordului nu este o poruncă, ci înseamnă o serie de beneficii pentru cetățenii RM. Totodată, pentru apropierea de UE trebuie soluționate trei problem-cheie: corupția, situațai din sistemul judiciar, dar și cea din domeniul financiar-bancar”, a menționat Edgars Rinkēvičs.

În acelaşi timp, ministrul leton de Externe, a punctat că Moldova a făcut paşi importanţi în procesul de integrare europeană.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților