[ X ]
[ X ]
[ X ]
Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Barack Obama. Vezi detalii!
25 Septembrie

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman a avut o întrevedere cu preşedintele SUA, Barack Obama, la recepția oferită de acesta cu ocazia celei de-a 69-a Adunare Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, transmite CURENTUL.

În cadrul discuţiei cu președintele SUA,  șefa diplomației de la Chişinău a reiterat obiectivul strategic de integrare europeană a Republicii Moldova, menţionând faptul că suportul SUA este deosebit de important în acest sens.

La rândul său, președintele Barack Obama a menționat că urmărește parcursul de dezvoltare a Republicii Moldova și a dat asigurări că SUA vor acorda, în continuare, tot sprijinul necesar în procesul de modernizare a țării noastre.

Tot în aceeaşi zi, ministrul Natalia Gherman a avut o întrevedere cu W. Burns, sub-secretar de stat al SUA, în cadrul căreia oficialii s-au axat pe contribuția SUA la implementarea Acordului de Asociere RM-UE, a Acordului de Comerț Liber Aprofundat și Cuprinzător, precum și pe contribuția partenerilor americani la realizarea reformelor în Republica Moldova.

De asemenea, delegația R. Moldova a mai participat la Summit-ul ONU privind Clima, unde au fost prezentate prioritățile ţării noastre în domeniul schimbărilor climatice care corespund cu obiectivele Uniunii Europene 2020, în conformitate cu prevederile Acordului de Asociere RM-UE. Delegația națională a participat şi la Reuniunea la Nivel Înalt privind Parteneriatul Guvernelor Deschise, precum şi la un eveniment special organizat de Coaliția Libertății Internetului, unde au fost prezentate realizările R. Moldova în domeniul E-guvernării.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților