[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nadejda Macari: Există un mare potențial de liderism în rândul femeilor care necesită a fi promovat
15 Septembrie

 Astăzi a fost lansată platforma www.ealider.md, care va spori reprezentarea femeilor în viața politică în R. Moldova. Managerul programului „Femeile în Politică”,  Nadejda Macari a anunțat în cadrul unei conferințe de presă despre sporirea participării femeilor în politică şi în procesul decizional prin acordarea sprijinului în dezvoltarea capacităților femeilor înaintate, în timpul și după alegerile parlamentare și locale, transmite CURENTUL.

Scopul platformei este de a face cunoscute femeile care au calități de lider indiferent de localitatea din care vin sau nivelul de educație și dacă au obținut succese în activitatea lor. ”Vom demonstra că există un mare potențial de liderism în rândul femeilor care necesită a fi promovat”, a menționat managerul acestui program, Nadejda Macari.

Platforma www.ealider.md va oferi publicului larg posibilitatea să nominalizeze şi să susţină femei

care merită să fie lideri şi care au obţinut succese în diverse domenii. E-nominalizarea se va face în funcție de domeniul de activitate: economic, social, cultural, public, etc.

Programul va avea intervenții și în comunităţile locale pentru a promova nominalizarea participativă a femeilor candidate, inclusiv a celor din grupurile marginalizate ca femei cu dizabilități, de etnie romă, etc.

Acest program va fi implementat în perioada 2014-2016 de către agențiile ONU – UN Women și PNUD în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților