[ X ]
Munteanu: V-aţi plictisit de destinaţii turistice ca Grecia? Soluţia: Indonezia!
20 Februarie
foto: pl.md

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul RM şi Guvernul Indoneziei privind abolirea regimului de vize pentru titularii paşapoartelor diplomatice şi de serviciu a provocat un schimb de replici între deputaţi. Deputatul liberal Valeriu Munteanu şi speaker-ul Igor Corman au fost cei implicaţi transmite CURENTUL.

Valeriu Munteanu a vrut să afle care dintre părţi a iniţiat acest acord. „Cineva s-a plictisit de destinaţii turistice ca Grecia, şi vor să le diversifice. Avem ambasadă la Qatar, curînd vom avea şi la Jakarta. Vor face şi rută directă de avion”, a declarat deputatul.

Chiar dacă întrebarea a fost adresată viceministrului Afacerilor Externe Iulian Groza, în discuţie a intervenit speaker-ul Igor Corman.

„Acest acord a fost iniţiat ca să creăm condiţii pentru opoziţie. Aveţi paşapoarte diplomatice. Aveţi mai mult timp să vă distraţi, iar noi să lucrăm în linişte”, a replicat preşedintele Parlamentului.

CURENTUL precizează că proiectul de lege respectiv a fost votat în prima lectură cu majoritate de voturi. După intrarea în vigoare a acestui acord, din partea RM de regimul liberalizat de vize vor beneficia 400 de titulari ai paşapoartelor diplomatice şi 200 de deţinători ai paşapoartelor de serviciu.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților