[ X ]
[ X ]
[ X ]
MTID a inițiat proiectul unui acord de colaborare cu UTM
18 Mai

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a inițiat proiectul unui acord de colaborare cu Universitatea Tehnică din Moldova în scopul extinderii relațiilor de cooperare și parteneriat între cele două instituții, transmite CURENTUL.

Documentul a fost elaborat în contextul realizării mai multor obiective primordiale privind perfecționarea sistemului de pregătire a cadrelor inginerești la nivelul standardelor internaționale prin prisma principiilor Procesului de la Bologna, a formării profesionale continuă pe durata activității profesionale a specialiștilor din domeniul transporturilor și infrastructurii drumurilor, precum și crearea grupurilor de lucru pentru elaborarea și perfecționarea actelor normative existente din domeniu.

Acordul de colaborare între Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și Universitatea Tehnică din Moldova mai prevede racordarea planurilor de învățământ și a programelor de instruire elaborate de Universitate cu Ministerul pentru asigurarea ramurii cu specialiști corespunzător necesităților și calificărilor profesionale, cu abilități de comunicare, inclusiv, în limbile de comunicare internațională și utilizare a tehnologiilor IT. În același context, Ministerul va asigura organizarea practicii de producție a studenților la întreprinderile subordonate Ministerului și va acorda susținerea necesară absolvenților UTM pentru participarea mai activă la concursurile posturilor vacante din cadrul instituției și agențiilor din subordine. De asemenea va intermedia o serie de cercetări cu caracter aplicativ în conformitate cu necesitățile Ministerului, întreprinderilor de transport și dezvoltarea drumurilor.

Pentru realizarea obiectivelor propuse în Acord, Ministerul și UTM va forma un Grup de Lucru pentru identificarea acțiunilor necesare și implementare, precum și monitorizarea respectării obiectivelor propuse și termenii de executare.

Documentul urmează să fie semnat de Ministrul Iurie Chirinciuc și Rectorul Universității Tehnice a Moldovei, Viorel Bostan.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților