[ X ]
Monica Babuc a dus icoane moldovenești în Italia
5 Aprilie

În perioada 2-5 aprilie curent, ministrul Culturii, Monica Babuc, a plecat într-o o vizită oficială în Italia. În timpul vizitei va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane basarabene din secolele XVII-XIX din patrimoniul Muzeul Național de Artă al Moldovei (MNAM), transmite Curentul.md.

La expoziție vor fi prezentate 15 icoane – opere de referință din colecția de artă religioasă a Muzeului Național de Artă al Moldovei. Icoanele prezintă lucrări realizate în stilul iconografiei populare de zugravi populari anonimi și lucrări semnate de zugravi valoroși din Moldova, ca Mihail Leontovici, Ioan Iavorschi, Gherasim Zugravu.

Scopul evenimentului este de a consolida relațiile de parteneriat cultural, în primul rând schimburile expoziționale, de a valorifica pe plan internațional patrimoniul cultural al R. Moldova, precum și de a familiariza publicul din Italia cu operele de artă din țara noastră.

Toate cheltuielile pentru asigurarea și transportarea icoanelor au fost asumate de Consiliul Regional Toscana, în spațiile expoziționale ale căruia va avea loc expoziția de icoane basarabene.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților