[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moment istoric pentru ANRE Moldova şi ANRE România
2 Octombrie

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a Republicii Moldova (ANRE) şi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei din România au semnat astăzi un acord de colaborare. Documentul a fost semnat de directorul ANRE Moldova Sergiu Ciobanu şi omologul său român Niculae Havrileţ, transmite CURENTUL.

Directorul ANRE Moldova a spus că necesitatea încheierii acestui acord vine ca urmare a mai multor proiecte comune de infrastructură care se află pe rol, prin care gazoductul Iaşi-Ungheni, inaugurat recent.

„Am decis să venim cu o abordare în paralel cu aceste proiecte. Avem toată deschiderea colegilor din România, nu avem bariere de comunicare. Este important să avem susţinerea colegilor din România în modificarea legilor. Preluăm o experienţă europeană, o experienţă bună. Astăzi e o zi istorică pentru instituţiile noastre”, a menţionat Sergiu Ciobanu.

La rîndul său, preşedintele ANRE România a subliniat că instituţia pe care o conduce va ajuta ANRE Moldova în transpunerea Pachetului Energetic 3 al Uniunii Europene în legislaţia naţională.

„Transmitem experienţa noastră în instituirea unor reglementări. Ele vin în sprijinul consumatorilor şi sunt cam aceleaşi în fiecare ţară din UE. Acest acord va uşura munca în instituirea unor reglementări şi implementarea lor”, a conchis Niculae Havrileţ.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților