[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldovenii nu îl vor pe Timofti preşedinte. Iată cine are cele mai mari şanse!
24 Aprilie
foto: timpul.md

Dacă în R. Moldova Președintele țării ar fi ales de către cetățeni și mîine ar fi alegerile Președintele țării, cele mai mari șanse să devină șeful statului este liderul PCRM, Vladimir Voronin. Aceste date se conțin în Barometrul Opiniei Publice, prezentat astăzi de către Institutul de Politici Publice.

După cum transmite CURENTUL,  pentru Voronin ar vota 14%. Acesta este urmat de Premierul Iurie Leancă – 8%, liderul PDM, Marian Lupu – 7%, liderul PLDM, Vlad Filat – 6%, Primarul Dorin Chirtoacă – 4%. Același sondaj mai denotă că 10% din respondenți au spus că nu vota cu nimeni, iar 27% nu au știut ce să răspundă. Actualul Președinte al țării, Nicolae Timofti nu se regăsește.

BOP mai arată că, la întrebarea deschisă Vladimir Voronin este personalitatea care se bucură de cea mai mare încredere din partea populației – 14%. Iurie Leancă 10%, Marian Lupu  și Vlad Filat  – cîte 5%, Liderul PL, Mihai Ghimpu – 3%.

Curentul.md precizează că „Barometrul Opiniei Publice” a fost realizat de Institutul de Politici Publice şi este finanţat integral de Fundaţia Soros în Republica Moldova. În cadrul sondajului au fost intervievaţi 1115 persoane cu vîrste de la 18 ani în sus. Marja de eroare este de ±3%.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților