[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldova s-a îmbogăţit! Avem proprietate în Ucraina
15 Decembrie

Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova a obţinut ieri cîştig de cauză într-un litigiu de preluare frauduloasă de către unele persoane a Bazei de Odihnă Mecita, din Belgorod-Dnestrovsc, regiunea Odesa, Ucraina, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat de presă al instituţiei.

Pierderea acestui activ a avut loc după realizarea în anul 2012 a unor tranzacţii frauduloase de către administratorul Bazei de Odihnă Mecita, din Belgorod-Dnestrovsc, regiunea Odesa, Ucraina, angajat al I.S. Brăneşti, din cadrul Departamentului Instituţii Penitenciare a Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova.

Procesul a fost tergiversat o perioadă îndelungată, iar, în urma insistenţelor Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova, a mai multor demersuri adresate către Ministerul Justiţiei din Ucraina, altor organe de drept, dar şi solicitărilor procedurale în cadrul procesului de judecată, realizate în toamna 2015, dosarul a fost soluţionat în favoarea Republicii Moldova.

Astfel, instanţa de judecată a declarat nulă tranzacţia de înstrăinare a Bazei de Odihnă Mecita, din Belgorod-Dnestrovsc, cu repuneri în drepturi a Republicii Moldova.

În context, Ministerul Justiţiei aduce sincere mulţumiri colegilor din Ucraina pentru colaborare şi ajutorul acordat în apărarea drepturilor şi intereselor Republicii Moldova în statul Ucraina.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților