[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldova își împărtășește succesul în Hong Kong! Află despre ce este vorba!
9 Octombrie

Moldova își împărtășește succesul în Hong Kong prin intermediul unui transfer de experiență în domeniul e-apostila, informează CURENTUL.

Astfel, în cadrul Forului, care se defășoară în Hong Kong, în perioada 9-10 octombrie, Viceministrul Justiției, Sabina Cerbu a prezentat statelor asiatice cele mai bune practici implementate de Republica Moldova în domeniul e-apostila.

„Acum un an, Republica Moldova a lansat noul serviciu, care presupune apostilarea actelor în format electronic. Astfel, am devenit al 5-lea stat din întreaga lume și al 2-lea din Europa care a implementat cu succes serviciul e-apostila”, a menționat viceministrul Justiției.

În același  context, Sabina Cerbu a explicat care sunt avantajele serviciului electronic, și a menționat faptul, că odată cu lansarea e-apostila, au fost reduse termenele de prestare a serviciului și tarifele, prețurile au scăzut esențial, în unele cazuri chiar de trei ori, a punctat Viceministrul Justiției.

Totodată, viceministrul Justiţiei a mai  reiterat că feed-back-ul din partea cetățenilor, inclusiv din partea celor aflați în afara Republicii Moldova, este unul pozitiv, a conchis Viceministrul.

CURENTUL.md menționează: anul trecut, Forum Internațional privind e-apostila s-a desfășurat în Montevideo, Uruguay. Atunci, experiența Republicii Moldova în domeniul e-apostila a fost împărtășită țărilor din America de Sud.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților