[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldova este susținută de Olanda în parcursul european al țării
30 Aprilie

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, s-a întâlnit cu un grup de deputați olandezi, aflați în vizită de lucru la Chișinău. În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre reforma justiției și realizările înregistrate de țara noastră la acest capitol, transmite CURENTUL.

Scopul vizitei a deputaților olandezi este informarea despre implementarea reformelor inițiate în RM şi respectarea recomandărilor făcute de Consiliul Europei, în special în domeniul Justiţiei.

Ministrul Justiției, Oleg Efrim  a subliniat că printre cele mai importante realizări se numără votarea pachetului de legi anti-corupție, care prevede instituirea confiscării extinse, creșterea amenzilor pentru infracțiuni de corupție, reducerea imunității magistraților, testarea obligatorie cu poligraful a candidaților la funcția de judecători sau procurori, testarea integrității funcționarilor publici.

La fel, ministrul Oleg Efrim a vorbit și despre implementarea programului de distribuire aleatorie a dosarelor, înregistrarea audio obligatorie a ședințelor de judecată, instalarea echipamente video în penitenciare și inspectorate de poliție, dar și despre majorarea bugetului instanțelor judecătorești în anul 2013 cu peste 63,6% față de anul 2012, renovarea sau construirea de noi instanțe de judecată etc.

Deputații olandezi au apreciat schimbările care au loc în sectorul justiției și au dat asigurări că Olanda va continua să susțină parcursul european al Republicii Moldova.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților