[ X ]
[ X ]
[ X ]
MJ: La moment nu sunt temeiuri legale pentru declararea nulităţii contractului de concesionare a AIC
9 Noiembrie

În prezent nu există temeiuri legale pentru declararea nulităţii contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău. Despre asta a vorbit ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, în cadrul unui briefing privind concluziile grupului de lucru creat pentru a vedea dacă e posibil de reziliat contractul în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, transmite CURENTUL.

„Grupul de lucru a venit cu un şir de recomandări ce ţin de acţiunile prezente şi viitoare ale Guvernului în raport cu aceste concluzii şi de asemenea a identificat un şir de riscuri care ţin de administrarea acestui contract. Opinia grupului de lucru este în privinţa unor împrejurări care sînt la data evaluărilor, împrejurări care se schimbă în fiecare zi. Se poate reveni la acest subiect după o anumită perioadă de timp”, a declarat Cebotari.

Totodată, ministrul Justiţiei a spus că, grupul de lucru a identificat un şir de puncte care fac vulnerabilă poziţia Guvernului în raport cu concesionarul.

„Ne-am propus să lucrăm asupra acestor puncte pentru a fortifica poziţia Guvernului. La ziua de azi concesionarul a efectuat investiţii mai mari de 46 de milioane de euro din diverse surse: împrumuturi din exterior şi bani proveniţi din activitatea operaţională a AIC. La moment nu sunt temeiuri legale pentru declararea nulităţii contractului de concesionare a AIC”, a conchis Vladimir Cebotari.

Adrian Platon 

Inapoi la arhiva noutaților