[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mister în cazul alegerii directorului Î.S. „Calea Ferată din Moldova”
2 Iulie

Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) rămîne în continuare fără director. Informaţia a fost confirmată pentru CURENTUL de Vasile Răileanu, Preşedintele Consiliului de Administraţie al CFM.

Întrebat de ce durează atît de mult, Vasile Răileanu a declarat că nu poate oferi mai multe detalii la moment.

Amintim că în luna februarie 2014 directorul general al CFM a fost demis în urma unei ședințe de lucru cu ministrul Transporturilor. După demiterea lui Andrei Domaşcan din funcția de director general, Consiliul de Administraţie al Î.S. “Calea Ferată din Moldova” a anunțat concurs pentru ocuparea funcției vacante, cu depunerea actelor pînă la 21 martie 2014.

În concurs au participat cinci candidați, însă de prima probă au trecut doar patru. Din cei patru candidați care au promovat proba CV doar doi s-au prezentat la etapa a doua a concursului – interviul de angajare. Un candidat s-a retras din motive personale, iar altul nu s-a prezentat la cea de-a doua etapă. Ion Cîrstea și Natalia Lipskaia, candidați care s-au prezentat la interviu, nu au acumulat punctajul suficient, astfel nu au promovat concursul.

„În curînd vom organiza un nou concurs la care vrem să participe specialişti în domeniu, de la Calea Ferată”, a declarat în luna mai, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

CURENTUL.md precizează că Î.S. „Calea Ferată din Moldova” nu are director de cinci luni. Conform ordinului Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor în funcţia de Director General-interimar al Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a fost desemnat Serghei Tomşa.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților